Ciocolata ROȘIE face furori și amenință să preia supremația

InfoActual

by Irina Lungu 1735 Views

Ciocolata ROȘIE face furori și amenință să preia supremația

Există ciocolată neagră. Ciocolată cu lapte. Și încă mai sunt contestatari ai ciocolatei albe, dacă are dreptul să se numească Ciocolată, care este făcută din unt de cacao, nu din pudră de cacao.

Acum însă a mai apărut un soi, e vorba de ciocolata roșie. Este un produs elvețian, al casei Barry Callebaut și are o tentă de roz.

Callebaut o numește ”roșie” și spune că oferă o nouă senzație a gustului, că nu este nici amară, nici dulce, nu are aroma laptelui, ci o îmbinare între gustul fructelor de pădure și o finețe delicioasă.

Această ciocolată nu are arome sau coloranți, ci este realizată dintr-o cacao roșie naturală, este foarte cremoasă și lejeră, relatează nytimes.com.

Această cacao vine din Ecuador, Brazilia și Coasta de Fildeș, dar nu este ceva nou, sunt aceeași arbori de cacao cunoscuți.

Reprezentanții Callebaut nu au dat multe detalii, doar că această nuanță este realizată printr-o metodă specială a lor.

Specialiștii sunt de părere că este greu să introducă acest al patrulea tip de ciocolată, dacă nu au toate datele despre cum este realizată.

Totuși, se pare că noua ciocolată rubinie va fi un succes, fiindcă va intriga toți iubitorii de dulce prin această nuanță diafană și atrăgătoare, ca o femeie delicată.