Ceva misterios se întâmplă în Palatul Victoria

Actualitate

Stiri / Actualitate 19 Views

Cred că este ceva ce ne scapă în scandalurile legate de Tudose și Grindeanu înaintea sa.

Sunt foarte rare în lume ocaziile când un prim ministru este dat afară din funcție de către propriul său partid, mai ales când acel partid are majoritatea absolută și în Parlament. România a mai avut perioade când a schimbat des premierii, dar asta se întâmpla pe fondul unor proteste masive sau a unor moțiuni de cenzură.

Acum, însă, ce se întâmplă? Grindeanu și Tudose erau oameni cu influență în partid, nu niște neica-nimeni puși în fruntea Guvernului. Cum ajungi din om de bază al partidului, cu vechime și experiență în toate manevrele sale politice, să fii dat afară din funcție de către același partid la doar câteva luni după ce te-a pus acolo?

Ce se întâmplă la Palatul Victoria? Ce i-a transformat pe acești doi oameni în dușmani ai partidului? Nu e ca și cum nu erau de acord cu politica PSD; ei o stabileau și înainte.

Li se cer lucruri imposibile? Văd situația adevărată a țării, se sperie și nu mai duc ordinele la îndeplinire? Mi se pare greu de crezut această variantă. Situația o știe și partidul, că doar e la putere de atâta vreme, iar ordinele se duc la îndeplinire, dovadă modificarea legilor justiției din timpul ambelor mandate.

Care-i explicația, atunci? Vrea Dragnea pe cineva care să-i urmeze la virgulă comenzile, fără nici o urmă de independență? Sau cei puși premieri se satură în timp după ce devin simbolul unui partid considerat de hoți?

Dacă Iohannis ar avea curaj, ar declanșa alegeri anticipate. De ce se teme, de o posibilă suspendare?

Alătură-te discuției din comentarii, intră pe site.