Berlin, cortegiu NEONAZIST pentru a-l ONORA pe Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler

Externe

Stiri / Externe 67 Views

Berlin, cortegiu NEONAZIST pentru a-l ONORA pe Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler

Tensiune la Berlin unde cel puţin 500 de neonazişti au mărşăluit pentru a celebra a 30-a aniversare a morţii lui Rudolf Hess. Alţi 500 de manifestanţi s-au reunit în apropiere de cortegiu în cartierul Spandau. Poliţia a despărţit cele două grupuri pentru a se asigura că totul se va desfăsura într-o manieră paşnică.

Purtătorul de cuvânt, Carsten Mueller a spus că autorităţile au impus o serie de restricţii pentru marş pentru a se asigura că se va desfăşura într-o manieră paşnică. Poliţia a autorizat manifestanţii de extremă dreapta să mărşăluiască, interzicându-le însă să-l laude pe ierarhul nazist, mort în închisoarea de la Spandau în 1987, unde rămăsese singurul puşcăriaş. După moartea sa controversată, închisoarea a fost demolată.

Hess a devenit obiect de veneraţie printre neonazişti. Mormântul lui din oraşul Wunsiedel (landul Bavaria, Germania) a devenit loc de pelerinaj pentru aceştia, fapt pentru care administraţia locală a desfiinţat mormântul la data de 21 iulie 2011. Osemintele lui şi ale soţiei sale au fost incinerate şi transportate la un loc necunoscut.

 © EPA &