Bentley integrează un „seif” cu amprentă în noul său SUV de lux (Auto)

Actualitate

Stiri / Actualitate 25 Views

Bentley integrează un „seif” cu amprentă în noul său SUV de lux (Auto)

Smartphone-urile par să fie domeniul în care vedem cele mai multe inovaţii în ultimii câţiva ani. Chiar dacă existau sisteme de autentificare prin intermediul amprentei şi în trecut, telefoanele mobile sunt cele care le-au introdus în viaţa cotidiană, iar acum din ce în ce mai multe domenii încep să adopte această tehnologie. De exemplu, producătorul de maşini de lux Bentley a integrat un senzor de amprentă în „seiful” de la bordul celui mai nou model al său de SUV: Bentayga.

De fapt acest „seif” nu este mai mult decât un compartiment integrat în consola centrală, sub cotieră. Acesta poate fi deblocat cu ajutorul unui senzor biometric care poate stoca mai multe amprente. Astfel, nu doar şoferul, ci toţi pasagerii pot stoca obiecte de valoare în acest compartiment şi pot avea acces la ele oricând. De altfel, compartimentul pare să fie dedicat în special stocării dispozitivelor mobile.

În interior se regăsesc două mufe USB menite să încarce dispozitivele, dar care oferă şi conectivitate CarPlay pentru utilizatorii de iPhone. Astfel, chiar dacă telefonul este securizat în micul „seif”, consola principală a maşinii poate oferi acces la majoritatea funcţiilor sale uzuale precum agenda telefonică, aplicaţia de mesagerie, muzică şi navigaţie.

Citeşte şi: În această imagine de 53.000 de MP apare o maşină Bentley

Seiful este disponibil ca opţiune pentru cei care configurează un nou Bentayga, fiind realizat de divizia exclusivistă Mulliner. Nu este clar momentan cât costă adăugarea acestui compartiment, însă având în vedere că preţul de bază al maşinii este undeva pe la 160.000 de euro, probabil că nu este ieftin. Este interesant însă faptul că senzorii de amprentă încep să fie prezenţi din ce în ce mai mult în viaţa noastră, în timp ce Apple încearcă să renunţe complet la aceştia.

&

(...)

Cuvinte cheie: bentley, senzor de amprentă, bentayga,

Subiecte asemănătoare:
» Doogee V împrumută design-ul de la iPhone X şi Galaxy S9 şi integrează senzor de amprentă în display
» Japan Display a dezvoltat un senzor de amprentă invizibil integrat în sticla de protecţie a display-ului
» Vivo X20 UD, primul smartphone cu amprentă în display, vine cu hardware mid-range premium
» Primul smartphone cu amprentă în display va fi produs de Vivo
» Noi zvonuri despre Galaxy S9: liste de specificaţii hardware şi poziţionarea senzorului de amprentă

Articol original - Bentley integrează un „seif” cu amprentă în noul său SUV de lux, de pe site-ul go4it.ro