Apple pregăteşte încărcare şi mai rapidă pentru noile sale iPhone-uri (Telefoane mobile)

Actualitate

Stiri / Actualitate 1 Views

Apple pregăteşte încărcare şi mai rapidă pentru noile sale iPhone-uri (Telefoane mobile)

iPhone-urile sunt printre cele mai performante smartphone-uri de pe piaţă la multe capitole, însă când vine vorba despre încărcare rapidă pe fir sau wireless, acestea rămân cu mult în urma concurenţei. 2018 pare să fie anul în care Apple ar putea decide să lucreze mai mult la aceste capabilităţi, circulând zvonuri despre noi soluţii de încărcare pentru cele trei dispozitive pe care compania le pregăteşte pentru această toamnă.

Informaţiile vin de la Jun Zhang, analist pentru Rosenblatt Securities, care a oferit celor de la Apple Insider câteva informaţii pe care le-a obţinut de la diverşi furnizori de componente. iPhone 8, 8 Plus şi X au fost primele modele Apple cu încărcare rapidă la 5V/2A, însă acestea sunt mult ma lente decât modelele cu Android de pe piaţă. Aceste valori vor fi crescute la 9V/2A şi 5V/3A, asigurând o încărcare mult mai rapidă. Apple doreşte astfel să ofere prin încărcare rapidă suport pentru mai multe aplicaţii (probabil fiind vorba despre software pretenţios, care consumă acumulatorul foarte repede) şi pentru a concura mai bine pe piaţă cu modelele Android, spune Zhang.

Modelul iPhone cu LCD de anul acesta, care va intra în gama de buget, va beneficia de încărcare wireless, însă componentele Broadcom folosite pe modelele mai scumpe vor fi înlocuite cu componente Texas Instruments, pentru a asigura un preţ mai mic. De asemenea, acest model urmează să fie produs în volume foarte mari, primele rapoarte sugerând dublul cantităţii de iPhone X/X Plus luate împreună.

Citeşte şi: iPhone-urile ar putea trece de la mufa Lightning la USB Type-C

Tot Zhan vorbeşte despre schimbarea componentelor de la ON Semiconductor şi NXP cu modele Power Integrations, companie care urmează să sistemul de încărcare pentru toate modelele noi de iPhone şi iPad imediat ce va rezolva câteva probleme pe partea de producţie. Momentan Apple va apela la companii precum Flexitronics şi Artesyn pe iPad Pro şi iPhone pentru cipuri de încărcare rapidă.

Acelaşi raport publicat de Apple Insider sugerează că Apple va înregistra o creştere mare în vânzări datorită noilor modele, fiind aşteptată livrarea a 85 de milioane de unităţi. Nu este specificată o fereastră pentru aceste unităţi, însă este posibil să fie vorba despre trimestrul în care noile telefoane vor fi lansate.

&

(...)

Cuvinte cheie: apple, ios, apple, smartphone

Subiecte asemănătoare:
» Apple confirmă blocarea port-ului USB pentru împiedicarea tentativelor de hacking în următorul iOS
» Apple opreşte colectarea de date prin intermediul aplicaţiilor din AppStore
» iPhone-urile ar putea trece de la mufa Lightning la USB Type-C
» Apple va exclude din App Store toate aplicaţiile care folosesc generarea de monede virtuale ca metodă de finanţare
» Telefoane iPhone 7, rămase nefuncţionale din cauza unui microprocesor care în timp se dezlipeşte de pe placa electronică

Articol original - Apple pregăteşte încărcare şi mai rapidă pentru noile sale iPhone-uri, de pe site-ul go4it.ro