Android 8.1 va putea afişa vitezele reţelelor Wi-Fi la care vrei să te conectezi, ajutându-te să o alegi pe cea mai rapidă (Aplicatii)

Actualitate

Stiri / Actualitate 34 Views

Android 8.1 va putea afişa vitezele reţelelor Wi-Fi la care vrei să te conectezi, ajutându-te să o alegi pe cea mai rapidă (Aplicatii)

Disponibile ca alternative gratuite la conexiunea de internet mobil, hotspot-urile Wi-Fi publice au căzut în dizgraţie pe măsură ce vitezele reţelelor 4G şi volumul de trafic inclus în abonamente au devenit suficient de mari pentru folosirea de zi cu zi. Cu toate acestea, folosirea reţelelor Wi-Fi este de preferat atunci când accesăm servicii de streaming video, sau dorim să prelungim autonomia bateriei.

Venind în sprijinul utilizatorilor care nu se pot mulţumi chiar cu orice conexiune la internet, Google va adăuga pentru dispozitivele cu sistem Android 8.1 un indicator de viteză, afişat pentru fiecare reţea Wi-Fi din lista de conexiuni disponibile.

Diferit de simbolul grafic pentru puterea semnalului, indicatorul de viteză discerne între patru categorii de reţele Wi-Fi:

Slow - poţi trimite mesaje text şi iniţia apeluri de voce în sistem VoIP OK - reţea potrivită pentru navigare web, vizitarea reţelelor de socializare şi streaming de muzică Fast - poţi urmări majoritatea tipurilor de conţinut video Very Fast - este posibilă redarea de conţinut video la calitate foarte înaltă (ex. 4K UHD)

Din păcate, noul sistem de evaluare a vitezei reţelelor Wi-Fi este disponibil doar pentru dispozitivele cu sistem Android 8.1, cum ar fi telefoanele Google Pixel şi Pixel 2, Nexus 6P şi Nexus 5X.

(...)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoare:
» Google a lansat Gboard Go, o versiune Lite a tastaturii Gboard, care foloseşte mai puţină memorie RAM
» Tastatura Gboard primeşte buton dedicat pentru trimiterea de selfie GIF-uri
» Magazinul virtual în care găseşti doar aplicaţii sigure pentru Android
» Interfaţa Android One, disponibilă şi pentru dispozitive de generaţie mai veche
» Google va ţine cont de viteza de încărcare a site-urilor pentru stabilirea ranking-ului la afişare în căutările de pe mobil

Articol original - Android 8.1 va putea afişa vitezele reţelelor Wi-Fi la care vrei să te conectezi, ajutându-te să o alegi pe cea mai rapidă, de pe site-ul go4it.ro