Amănunte intime neștiute despre iubitul actor Roger Moore, descoperite într-o veche cutie. Pasiune și trădare, acuzații și infidelități, o viață ca un film

InfoActual

by Irina Lungu 1266 Views

Amănunte intime neștiute despre iubitul actor Roger Moore, descoperite într-o veche cutie. Pasiune și trădare, acuzații și infidelități, o viață ca un film

Roger Moore, iubitul actor din ”Sfântul” și ”James Bond”, a murit anul acesta, în luna mai, la vârsta de 89 de ani. După moartea lui, au fost găsite scrisori, fotografii și documente ale primei sale soții, Doorn van Steyn, care dezvăluie amănunte cutremurătoare din viața actorului.

Documentele au fost aflate într-un veche cutie destinată hainelor murdare, potrivit DailyMail, și prezintă viața actorului britanic înainte de a fi celebru, dar și escapadele sale amoroase, care au condimentat prima sa căsătorie, cu o femeie mai în vârstă decât el, dar și atașamentul pe care îl avea Moore față de copilul soției sale, în vremea în care locuiau toți trei la Londra, într-o mică mansardă.

Chiar acest fiu vitreg al actorului, care acum are 73 de ani, a descoperit aceste mărturii, printre lucrurile mamei lui.

Shaun van Steyn a declarat: ”M-am simțit de parcă descoperisem o comoară. M-am întors în trecut în clipele acelea, când căutam printre lucrurile mamei.”

În cutie se aflau documentele de căsătorie, dar și de divorț ale celor doi soți, dar și scrisorile de dragoste ale lui Roger Moore, de când avea 19 ani, pentru cea care avea să-i devină soție. Doorn, pe numele adevărat Lucy Woodard, era o tânără de 25 de ani, proaspăt divorțată și cu un copil, dar și cu o carieră înfloritoare de patinatoare la circ. Fiică de taximetrist, l-a cunoscut pe Moore la o școală de teatru, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Moore s-a îndrăgostit fulgerător de blonda patinatoare și chiar a învățat să patineze de dragul ei, pentru a putea petrece mai mult timp împreună.

Scrisorile actorului pentru Doornie erau înflăcărate, dar și temătoare. Într-un final au reușit să se căsătorească, în decembrie 1946, într-o permisie a actorului, la Wandsworth, iar pe certificatul de căsătorie și-au trecut profesiile. Ea nu a avut rețineri să declare că este ”actriță de film”, într-atât de încrezătoare era în viitorul ei artistic. Roger a trecut doar ”sublocotenent”.

Următoarele scrisori erau înflăcărate, iar Moore îi mărturisea cât de mult își dorea să se elibereze din Armată cât mai curând.

Doorn însă începuse să prindă gustul faimei și dragul de a călători, iar scrisorile viitorului James Bond deveneau din ce în ce mai nesigure.

În cele din urmă, interesele diferite ale celor doi i-au îndepărtat, deși Moore a avut grijă de copilul lui Doorn și l-a tratat ca pe un fiu natural. Shaun van Steyn, artist și fotograf în Virginia, are numai cuvinte de laudă la adresa tatălui său vitreg, dar își amintește și certurile care erau din ce în ce mai dese între cei doi.

Mama sa era destul de instabilă psihic și se pare că îl și agresa fizic pe Roger sau arunca în el cu diverse lucruri, chiar și cu ceainicul plin. În plus, mai răbufnea și pe copil, Moore salvându-l pe Shaun din multe situații.

În cererea de divorț a lui Doorn, există și o declarație că Moore o înșela cu cântăreața galeză Dorothy Squires, care era cu 13 ani mai mare decât Moore și care a devenit ulterior, a doua nevastă a lui Roger Moore. ”L-am prins în fapt”, a declarat plină de ură Doorn, ”a vrut să mă împingă, iar eu l-am mușcat.”

În autobiografia sa, Moore a sugerat că a fost un gentleman, care i-a permis lui Doorn să divorțeze. Că a închiriat o cameră la hotel și că a plătit o ”doamnă binevoitoare” să îl ajute, consemnând evenimentul pentru soția sa, ea având suport pentru divorț. Mai mult, Moore a subliniat că doamna nu era Dorothy Squires și că pe ea a întâlnit-o după acest eveniment.

În ciuda vieții tumultoase de după divorț, Roger Moore nu l-a uitat pe fiul său vitreg. După moartea lui Doorn, Moore i-a scris: ”A fost o doamnă minunată, care mi-a îmbogățit viața, chiar dacă nu am stat mult împreună. Știu sigur însă că era extrem de mândră de tine. Am fost tineri amândoi și se pare că înțelepciunea vine odată cu vârsta.”

Cutia în care au fost găsite scrisorile este ea însăși o parte de istorie. Nimeni nu se gândea atunci că acea cutie destinată hainelor murdare va fi plină de secrete și va sta mărturia unui mariaj eșuat al unuia dintre cei mai iubiți și carismatici actori britanici. Sir Roger Moore!